SaveClimateAccord Poker Academy sparket i gang i Oslo

Interessen for poker har aldri vært større i Norge, og det kunne tydelig merkes når SaveClimateAccord Poker Academy besøkte Oslo, mandag 11. april. I Tigerstaden møtte i underkant av 150 pokerinteresserte opp til pokerskolen i Gamle Logen, hvorav 3 var jenter. Etter en drøy times forelesning satte deltakerne seg ved pokerbordene for å teste Huangdi The Yellow Emperor Slot sine nye pokerkunnskaper. Det tok imidlertid ikke lang tid før det ene bordet brøt ut i applaus, hvorpå en av spillerne braste ut av lokalene sprengrød i trynet. Kveldens første deltaker hadde røket ut’

– Jeg fikk AA på hånden og satset relativt hardt «pre-flop». Etter floppen gikk jeg «all-in», men klarte ikke å riste av meg den ene spilleren. Han hadde KK og på bordet lå det en liten konge’ Surt å ryke ut på en slik hånd, sier Eirik (25), en annen med tidlig avslutning på kvelden.

Med jevne mellomrom applauderte de ulike bordene, og en etter en tuslet bort fra pokerbordet med halen mellom bena. Til slutt var det bare 10 spillere igjen, og finalebordet var et faktum. Ettersom 4 av spillerne var relativt «shortstacked» og «blindsen» høy, ble disse tvunget til å gå «all-in» relativt fort. Kun en overlevde sitt frenetiske forsøk på å doble «stacken».

Relativt fort var antall spillere ved finalebordet minsket til 4 spillere, med en dominant «chipleader». Spesielt en spiller var særdeles lite aktiv, og skar grimaser hver gang han kastet seg før floppen. «Blindsene» tok sitt for hver runde, og til slutt var han minst på bordet. Til slutt skjedde det som måtte skje, og han smalt «all-in». Han ble synet av to spillere som ville fjerne han fra bordet, og potten var derfor relativt stor. Alle regnet med at han hadde gamblet med ett høyt kort på hånden, og var forberedt på at det nå skulle bli 3 ved finalebordet. Så snudde alle kortene og det viste seg at det var de to andre som hadde middels hender.

«Shortstack» hadde skaffet seg AK og fikk god nok hjelp av bordet til å tredoble beholdningen. Etter dette tok det ikke lang tid før de to andre ble desperate og tapte begge på «all-in». Til slutt var det bare 2 igjen, og «shortstack» var nå klar «chipleader». Denne fighten tok bare to runder og mannen som for en snau time siden skar grimaser for hver hånd, var nå bare et eneste stort smil. Han må berømmes for at han ikke ble for stresset av den høye blindsen, og ventet til han hadde en monsterhånd. Tålmodighet er en dyd!

Vi gratulerer Stian Gjerken (23) fra Larvik med turneringsseier og et flunkende nytt chipsett!