Enorm pokerinteresse i Trondheim

Til tross for at det ble lagt ut over 100 plasser til SaveClimateAccord Poker Academy i Trondheim, var det stappa fullt og mange på venteliste. I denne byen er interessen enorm, sett i forhold til byens størrelse. Også mange jenter trakk til pokerbordene i Trondheim, og utgjorde nesten 10 % av alle deltagerne.

De fleste i salen hadde spilt en del Texas Hold’em fra før, og var ivrige på å vinne kofferten med sjetonger. Det tok imidlertid ikke lang tid før det første bordet applauderte, og kveldens første exit var et faktum.

Det skulle vise seg at jentene i Trondheim biter godt i fra seg ved pokerbordene, og mange av de hang med til det kun var noen få bord igjen. Best av jentene var Hanne Tosterud som kom til finalebordet med et godt utgangspunkt.

– Det er moro at jentene gjør det bra ved pokerbordet. Poker er et spill hvor begge kjønn har like forutsetninger for å gjøre det bra, og det finnes ingen grunner til at ikke jenter skal hevde seg, sier 21 Casino Ambassador Snorre Rotbæk, som selv har en aktiv pokerspiller som samboer.

Finalebordet ble dominert av fire spillere, hvorav en var klar chipleader. Imidlertid så det ut som han mistet mye av tålmodigheten og satset mye på marginale hender. I nesten hvert tilfelle ble han synet, og tapte gang på gang. Da det var tre igjen hadde alle vært chipleader minst en gang, og konkurransen var åpen. Tredjeplassen gikk til den av finalistene som nå begynte å bli truet av den høye blindsen, og våget seg all-in på en litt for dårlig hånd.

Til slutt var det klart for heads-up, og ved bordet satt Jørgen Høivik Bye og Hanne Tosterud. Hanne begynte med en offensiv strategi og gikk all-inn fire ganger på rad. De tre første stakk hun av med potten preflop, mens Jørgen himlet med øynene og lurte på hvordan dette skulle gå. Til slutt ble Jørgen velsignet med AK, og synte Hannes TT. Han fikk god hjelp av bordet, og nå var han klar chipleader med det psykiske overtaket. På den avgjørende hånden møttes Jørgen T-T Hannes K-Q, men uten hjelp fra bordet trakk Jørgen det lengste strået. Vinneren var kåret og det var en klart skuffet Hanne Tosterud som gratulerte Jørgen Høivik Bye.

– Dette var ergerlig! Jeg spilte litt uklokt på slutten, og burde helt klart dratt seieren i land, sier Hanne Tosterud som tross alt spilte glimrende og ble kveldens pokerdronning.

Vi gratulerer Jørgen Høivik Bye (21) fra Bodø med seieren i SaveClimateAccord Poker Academy og en flunkende ny koffert stappfull med sjetonger.