Dødelige feil i Texas Hold’em

Under følger de syv vanligste feilene innen Texas Hold’em. Gjør du en av disse blunderne ender du fort opp som bordets taper.

1. Viser følelser ved bordet

– Ikke vis følelsene dine overfor motspillerne. Det er lett å bli revet med, men det er viktig med god selvkontroll. Ved å forholde seg rolig og disiplinert kan du konsentrere deg om din strategi og vinne hånden.»

2. Fokuserer for mye på kortene

– Du må huske at poker handler mer om motspillerne enn om kortene på hånden din. Selvfølgelig er kortene viktig, men for å kunne spille stabil Texas Hold’em må du være i stand til å lese de andre motspillerne. Se om du kan identifisere deres spillemønstre, ansiktsuttrykk/reaksjoner, samt særpreg. Deretter fokuserer du på din egen hånd.

3. Folder i stedet for å checke

– Ikke kast kortene dine når du kan checke, dersom det ikke er en del av en større plan for å forvirre motspillerne. Det er alltid lurt å kunne være med på en «gratisrunde», da hånden kan forsterke seg underveis.

4. Legger for mye i å lure motspillerne

– Mange spillere prøver med overlegg å lure spillerne ved å oppføre seg på en spesiell måte. Vanligvis slår dette tilbake på deg selv. De fleste er flinke til å lese andres kroppsspråk, og skuespill vil kun røpe deg. Det er smartere å la dine handlinger lure spillerne. Behold pokeransiktet ditt nøytralt og rolig, og la motspillerne falle for fristelsen med å satse eller høyne dine bud på en måte som forvirrer dem.

5. Spiller for konsistent

– Den letteste måten å vinne potter på er å studere motspilleres spillemønstre en liten stund, for så å dra fordel av deres forutsigbarhet.

– Dersom du gjør det samme gang på gang og byr i et fast mønster, vil de andre oppdage dette og loppe deg på kort tid.
– Vær spontan på en planlagt måte, og fremfor alt uforutsigbar. Dette vil frustrere de andre spillerne og du vil loppe dem en for en.

6. Tilpasser ikke spillet i forhold til motspillernes ferdighetsnivå

– Det er allment kjent at de største pokerprofilene ofte blir slått av nybegynnere. Mange profesjonelle nekter å spille mot «grønnskollinger» fordi de vet at dette innebærer høy risiko for tap samt total ydmykelse.

– Hvorfor blir proffene ofte slått av nybegynnere? Svaret er helt enkelt at de er så mye «dyktigere» at de faktisk blir lurt av hvor dårlige de nye spillerne er. De profesjonelle spiller vanligvis mot andre profesjonelle, noe som gjør det vanskelige å «huske» hvordan man skal spille mot nybegynnere.

– Hvert bord er forskjellig, og det er viktig å tilpasse ditt spill til hver situasjon. Noen ganger må du øke kompleksiteten i din strategi, og andre ganger må du forenkle strategien og kun fokusere på andres spillemønstre.

7. Tar ikke i mot hjelp

– Alle blir opplært til å spille Texas Hold’em, ingen er født til dette. Mange spillere bryr seg ikke om å bringe sine ferdigheter til et høyere nivå, ved å lære av andre. På kort tid kan du lære utrolig mye av andre, noe som igjen kan føre til flere gevinster gang på gang.